shapka 2014

Ярмолинці Православні
П`ятниця, 29.03.2024, 02:57
cмт. Ярмолинці. Парафія Преображення Господнього УПЦ КП...
Меню сайту
Опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 262
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Настоятель парафії

Митрофорний протоієрей Миколай Ковалик. Адреса: вул.Чапаєва 51.тел.2-15-71
Друзі сайту

 Село Мшанець, що на Теребовлянщині

Копичинці - інформаційно-розважальний портал міста над Нічлавою

 Храм Преображення господнє

cerkva.te.ua

Село Молодків. Неофіæйний сайт села Молодків

Вас вітає парафія Всіх Святих Землі Української bogoslov.cv.ua Текст заміщення

Головна » 2012 » Листопад » 22 » Патріарх Філарет: Кінець світу буде під час другого пришестя Христового, а не 21 грудня 2012 р.
Патріарх Філарет: Кінець світу буде під час другого пришестя Христового, а не 21 грудня 2012 р.
01:35

У зв’язку з розповсюдженням у ЗМІ чуток про те, що 21 грудня 2012 р. станеться кінець світу, через що в суспільстві нагнітаються панічні настрої, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет дав коментар для «Церква.info», в якому розвіює безпідставні побоювання та закликає не довіряти фальшивим пророцтвам.

– Зі Священного Писання та Передання Церкви ми знаємо твердо, що кінець світу обов’язково буде, і настане він під час другого пришестя Христового і Страшного Суду. Тоді всі померлі воскреснуть, а живі – переміняться, і всі люди постануть перед Богом дати відповідь за своє життя. Праведники увійдуть у блаженну вічність з Богом, грішники підуть на вічні муки. Земля і все, що на ній, згорить, і буде нове небо і нова земля.

З цього вчення, яке ми маємо з Божественного Одкровення, тобто від Самого Бога, Який говорить лише правду, всі повинні зрозуміти кілька речей.

Найперше, кінець світу не буде наслідком природних причин, в тому числі будь-яких астрономічних явищ. Так, наближення кінця світу буде супроводжуватися збільшенням числа стихійних лих, знаменнями з неба, голодом, війнами та іншими бідами. Але причиною кінця світу буде моральне падіння людей, а не так званий парад планет чи «закінчення календаря майя».

Це моральне падіння приведе до того, що людство впаде у найгірші гріхи та беззаконня. І підсумком цього падіння стане прихід антихриста – людини, яка з допомогою диявола отримає владу над світом, і якій будуть поклонятися, як богу. Його правління триватиме три з половиною роки, після чого і станеться друге пришестя Господа нашого Ісуса Христа, Який покладе край антихристовій владі та владі гріха взагалі.

Тому не мають ніякого сенсу ані поради, ані спроби «пережити кінець світу». Бо кінець прийде до всіх і всього, і всі люди постануть перед Судом Божим.

Слід також твердо пам’ятати про те, що говорить Господь: «Про день той і годину ніхто не знає, тільки Отець мій Небесний». Тобто, будь-які спроби попередньо оголосити дату кінця світу, назвати його рік, місяць і день, є завідомо неправдивими. Це є брехливі пророцтва, від яких люди вже не раз бентежилися. Лише на нашій пам’яті кілька десятків разів «призначали» кінець світу – і завжди все це виявлялося оманою.

Тому і зараз, коли у ЗМІ та в розмовах серед людей говорять про певну конкретну дату кінця світу, Церква може сказати лише одне – не вірте і не бентежтеся! Бо всі ці розмови – неправда і походять від лукавого.

Від поширення таких чуток застерігав ще апостол Павел, нагадуючи, що друге пришестя Христове станеться лише після того, як у світі воцариться антихрист. А з книги Апокаліпсис (до речі, багато хто думає, що це слово означає «кінець світу», хоча насправді воно означає – Одкровення) ми знаємо, що царювати антихрист буде три з половиною роки.

Зараз багато гріха та зла у світі, але ніхто не може правдиво стверджувати, що антихрист, про якого пророкує Писання, дійсно воцарився. Тому і вірити у фальшиві пророцтва про дату «кінця світу» немає ніяких підстав.

І ще слід звернути увагу ось на що. Коли станеться дійсний кінець світу – ми не знаємо. Але для кожного з нас кінець світу настане під час смерті. Коли ми помираємо – цей, звичний для нас світ, перестає існувати, бо ми переходимо у світ потойбічний.

Тож християнам і всім людям треба турбуватися не про пошуки дати загального кінця світу і не про способи, як його пережити чи уникнути, а про те, щоби після смерті увійти у блаженне вічне буття з Богом. Для цього вже зараз слід жити побожно, прислухатися до голосу совісті та творити добро ближнім. Бо той, хто живе з Богом, не боїться ні стихійних лих, ні злих вчинків людей, ні самої смерті, ні кінця світу, бо знає, що він живе не тимчасово, а для вічності.

Тому ще раз закликаю всіх не вірити в неправду та не боятися наближення призначених неправдомовцями дат «кінця світу»!

Переглядів: 569 | Додав: Православна | Рейтинг: 0.0/0 |
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Наші реквізити
Рахунок №26001052402427
Храм Преображення Господнього
УПЦ Київського Патріархату
Код 25889374
Банк:
Хмельницька філія Приватбанку
МФО 315405
м.Хмельницький
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz