shapka 2014

Ярмолинці Православні
Четвер, 18.04.2024, 18:52
cмт. Ярмолинці. Парафія Преображення Господнього УПЦ КП...
Меню сайту
Опитування
Оцініть сайт
Всього відповідей: 262
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Настоятель парафії

Митрофорний протоієрей Миколай Ковалик. Адреса: вул.Чапаєва 51.тел.2-15-71
Друзі сайту

 Село Мшанець, що на Теребовлянщині

Копичинці - інформаційно-розважальний портал міста над Нічлавою

 Храм Преображення господнє

cerkva.te.ua

Село Молодків. Неофіæйний сайт села Молодків

Вас вітає парафія Всіх Святих Землі Української bogoslov.cv.ua Текст заміщення

Головна » 2010 » Серпень » 24


Пожертва Богові зі свого достатку є невід’ємним елементому у церковному житті та у справі власного спасіння. Щира жертовність ототожнюється із почуттям задоволення бо це справа, яка є Богом благословенна, адже жертвуючи на храм ми тим самим стаємо співучасниками розбудови Церкви Христвої і зокрема того храму у якому ми молимося та де ми жертвуємо. Сучасною мовою, пожертва Богові – це духовна інвестиція, що призводить не тільки до нагороди у житті вічному, але й повертається добробутом й у житті земному, даючи можливість жертводавцю мати ще більше матеріальних можливостей для творення добрих справ милосердя. Зі свого боку, Церква безупинно молиться за своїх фундаторів та жертводавців, живих та вже покійних, молиться до Всемилостивого Бога, щоб Він простив усі гріхи тим жертводавцям, які своєю милостинею приєдналися до загальної справи спасіння. 

На сьогоднішній день, в нашому храмі проводиться збір пожертв на облагородження церковного подвір"я.   
 
Одним із перших жертводавців є, наш земляк,  голова облдержадміністрації Ядуха В.С( пожертвував ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Додав: Православна | Дата: 24.08.2010

Виголошена Святійшим Патріархом Філаретом

на молебні за Україну 24 серпня 2010 року.


Владико, Господи Боже наш, Джерело життя і безсмертя, Творче всього видимого і невидимого! Ти кожному народу визначив місце його поселення; Ти, Господи, дав українському народу багаті і родючі землі, просвітив його світлом Євангелія Христового через нашого просвітителя Святого і великого князя Володимира, дарував йому мудрих правителів – благовірного князя Ярослава Мудрого, Володимира Мономаха та інших – великих святителів Іларіона і Петра Могилу.

Але ми не послухали Тебе і не виконували заповідей Твоїх, не ходили дорогою правди і любові. Господи, ми згрішили перед Тобою, і праведним Твоїм судом втратили свою державну незалежність, будучи поневоленими сусідніми народами. Ти ж, Милосердний Господи, що не до кінця гніваєшся, дивлячись на наші вікові великі страждання, голодомор, заслання, гоніння і катування, а ще більше – на велике терпіння нашого народу; бо ми і в стражданнях і в неволі не втрачали віру в Тебе, єдиного істинного Бога, – Ти змилувався над нами і дарував нам свободу і державу. Дякуємо Тобі за милосердя Твоє, і припадаючи знову, дякуємо за Твою безмежну любов. Бо ми хоч і грішимо перед Тобою, але ж і Тобі Єдиному служимо.

Зглянься на нас, Чоловіколюбний Господи і не карай нас гнівом Твоїм за наші провини вільні й невільні, за нашу національну несвідомість і національне протистояння, за несправедливі суди, за гордість і нетерпимість один до одного. Бо Ти, Боже наш, бачиш і навернення до Тебе народу нашого, його віру і жертовність.

Ти дав нам нового Президента – пошли йому мудрість, щоби він мечем влади не тільки карав зло, але і захищав добро, щоби він не тільки закликав любити Україну, але і зберіг недоторканою нашу державність. Розбуди совість народних обранців, щоб вони дбали не про себе, а про народ, який обрав їх. Милосердний Господи, допоможи нашому уряду виконувати свої обов’язки, дбати про добробут народу та розвиток економіки нашої держави.

Боже всякого милосердя, Ти у гніві Своєму караєш нас і фінансовою кризою, і непомірною спекою, але милостиво і з любов’ю, щоби ми навернулися до Тебе від гріхів наших і покаялися – особливо у корупції, яка є великою перешкодою розвитку економіки та добробуту людей.


Господи, Боже наш, Ти є справедливий і милостивий Суддя, але судді наші не такі, бо часто судять за гроші та дивляться на особу. Допоможи їм, Господи, Своєю благодаттю судити справедливо, пам’ятаючи, що і вони скоро стануть перед Тобою на суд.

Напоум багатих, Господи, щоб вони знали і пам’ятали, що багатство, яке Ти дав їм в управління, не їхнє, а Твоє, і Ти маєш владу відібрати Його.

Господи Боже, Ти дарував кожному народу свою мову, і в день П’ятидесятниці зіслав Духа Святого на апостолів і дав їм дар мов, щоб вони проповідували Слово Твоє на рідних мовах, але ми, раби недостойні, втративши свободу і державність, забули свою рідну українську мову, і тепер зробили мови предметом суперечок – на якій мові повинні розмовляти українці. Прости нас, Милосердний Господи, за цей гріх.

Господи, Спасителю наш, Ти молився Своєму Отцю, щоби ми були єдине, але ворог і донині роз’єднує нас так, що в цьому році ми не можемо і помолитися за Україну разом. Ти знаєш неміч народу нашого – відсутність єдності як в минулому, так і тепер, але прости нам провини наші і об’єднай нас, щоби ми думали не про свої особисті інтереси, а про Церкву Твою святу, про благо всього народу, про прощення гріхів, про спасіння і вічне життя. Для нас, людей, це неможливо, а для Тебе все можливе. Тому благаємо Тебе, подай нам і єдність, і прощення гріхів, і вічне життя.

Сьогодні ми святкуємо 19-ту річницю незалежності і в цей урочистий день приносимо Тобі подячні молитви за Твої благодіяння.

Господи Ісусе Христе, Боже всякого милосердя і щедрот, Твоя милість безмірна і Твоя любов – недослідима безодня; до Твоєї величності припадаємо і зі страхом і трепетом приносимо подяку за всі Твої благодіяння, і смиренно просимо: і в подальшому збережи нашу українську державність, благослови Україну і народ, Президента, Уряд і військо, визволяючи їх від усяких ворожих підступів; мир і спокій їм даруй. Тобі з безначальним Твоїм Отцем, і Пресвятим Духом, в Єдиному Єстві славимому Богу, завжди подяку приносити і оспівувати сподоби: слава Тобі, Боже, Благодійнику наш, на віки віків!
Переглядів: 524 | Додав: Православна | Дата: 24.08.2010

Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Наші реквізити
Рахунок №26001052402427
Храм Преображення Господнього
УПЦ Київського Патріархату
Код 25889374
Банк:
Хмельницька філія Приватбанку
МФО 315405
м.Хмельницький
Міні-чат

Copyright MyCorp © 2024 Сайт управляється системою uCoz